DE ZWEMVIJVER EXPERT

Klanten vertellen

Een droomvijver

Als 12 jarige jongen droomde ik er al van: een eigen zwembad in je tuin. Ik zat toen net een aantal maanden op wedstrijdzwemmen. Wat geweldig moet het zijn om de trainingsbaantjes in je eigen tuin te kunnen zwemmen en

Als 12 jarige jongen droomde ik er al van: een eigen zwembad in je tuin. Ik zat toen net een aantal maanden op wedstrijdzwemmen. Wat geweldig moet het zijn om de trainingsbaantjes in je eigen tuin te kunnen zwemmen en ja, de lengte van het bad moet ook 25 meter zijn. Heel vaak heb ik toen al de plattegrond van het toekomstige zwembad getekend. Zo moest het worden en iedereen die het maar horen wilde, liet ik het zien. ‘Dream on’ zou je zeggen.

Nu ruim 40 jaar verder is het dan toch werkelijkheid geworden. Precies zo als ik het vroeger had bedacht en getekend. Enkele jaren geleden deed zich de mogelijkheid voor dat ik met mijn gezin een grote kavel kon kopen, waarop wij ons nieuwe huis konden laten bouwen en de kavel was ook groot genoeg voor het zwembad van 25 meter. Het spaargeld moest er nu echt aan geloven, je leeft maar 1 keer. Dus het bad is er vorig jaar ook gekomen, helemaal super. Toch ook een verandering van het oorspronkelijk plan: het chloorbad is een natuurzwembad geworden. Nu moet je bedenken dat ik opgegroeid en grootgebracht ben met chloorwater, dus enige cultuuromslag in mijn brein was wel nodig. Maar ik ben helemaal om.

Een natuurzwembad is veel mooier en ook energiezuiniger. Ook al zwem je niet, het is altijd mooi om naar te kijken. De wind in het water, de weerkaatsing van het zonlicht, de planten, de waterjuffertjes, de schaatsenrijdertjes, de kevertjes, een solitaire kikker. Laatst kregen we moeder Eend en haar 9 kleintjes op bezoek (lastig was dit ook, want onze poezen vonden dit ook zeer interessant, het kostte ons wel enige moeite de kleintjes weer veilig naar de sloot naast ons huis te brengen).

Zitten aan het water, koffie drinken, eten aan het water, een wandelingetje rond het bad en natuurlijk zonnebaden, het kan allemaal, heel ontspannend. Het water is helder en schoon, je kan het zo drinken. Maar natuurlijk het zwemmen zelf waar het allemaal om te doen was, is prima mogelijk, er ligt een heus 25 meter wedstrijdbaan met rechte wanden van beton en keerpuntmogelijkheid. Regelmatig zwem ik nu mijn baantjes,  niet meer zo fanatiek als vroeger, maar toch, voor mijn leeftijd doe ik het nog heel aardig. Vanaf een temperatuur van ongeveer 12 0C duik ik erin (ik draag dan wel een wetsuit), dus van half maart tot eind oktober zwem ik mijn baantjes!   


Gerealiseerde projecten

Barchem

Achterhoek

Natuur zwembad Escharen

Friesland

Salland

Hof van Twente

Beuningen

Enschede

Mildam

Oosterbeek

Twello

Zwaanshoek

Beilen

Baarn

Naturepool Portugal

Wageningen

Nijkerk

Putten

Emst

Bed and Breakfast

Almelo

Bathmen

Brummen

Vogelenzang

Den Haag - Scheveningen

Veluwe

Zuidlaren

Warnsveld

Schijndel

Goor

Almelo

Gorssel

Olterterp

Nuenen

Beetsterzwaag 2004

Bruntinge

Diepenveen

Eelderwolde

Epse

Haarlem

Heerde

Lieshout

Friesland

Mook

Terwolde

Welseind

Zwolle

Hengelo

Krimpen aan de Ijssel

Amsterdam

Arnhem

Brabant

Rijssen

Drunen

Teuge

Meerdere