DE ZWEMVIJVER EXPERT

Semi openbaar

In 2005 hebben wij het allereerste semi openbare natuurbad van Nederland mogen aanleggen. 

Onder streng toezicht van de provincie Utrecht hebben wij van de Nederlandse overheid, als proefperiode van één jaar een vrijstelling gekregen om niet dagelijks een pH en chloor test uit hoeven voeren. Als controle diende tweewekelijks een laboratoriumonderzoek naar ziektekiemen in het water plaats te vinden. Zouden de waterwaarden niet acceptabel zijn, dan zou de proef per direct stoppen en mocht het natuurbad alleen nog maar als siervijver gebruikt worden. Omdat wij zo overtuigd waren van de kwaliteit van onze waterzuivering ging de opdrachtgever mee in onze overtuiging. De laboratoriumuitslagen waren dusdanig goed dat de laboranten dachten dat ze drinkwater aan het testen waren!

In 2009 heeft het natuurbad in Utrecht model gestaan voor een natuurbad dat wij hebben ontworpen in Portugal. Zelfs bij de zinderende Portugese temperaturen van boven de 40°C hield het water zich uitstekend.

Het semi openbare natuurbad in Drunen dat wij in 2015 hebben aangelegd is door het RIVM een half jaar gemonitord en gebruikt als maatstaf  voor de nieuwe zwembad-wetgeving die vanaf 1964 gold en daarom uiteraard nog geen natuurbaden kende.
Wilt u bij uw hotel, op uw Camping, bij uw B&B een zwemgelegenheid aanbieden én draagt u de natuur een warm hart toe? Neem dan snel contact met ons op, dan wij kunnen u meer vertellen over de vele voordelen van een natuurbad ten opzicht van een chemisch gereinigd zwembad.