OVER VENHUIS

Ervaring en Betrouwbaar Vakmanschap   

In 1974 stapte Dennis Venhuis letterlijk als Waterman in het leven.
Zijn gehele jeugd al bezig met het bouwen van dijken en dammen in de plaatselijke sloten, maakte hij in 1988 de eerste vijver met beekloop. Toen al werd de basis gelegd voor de natuurlijke waterzuivering die wij, weliswaar in geperfectioneerde vorm, nu nog steeds hanteren. 

Na het voortgezet onderwijs werd vol verwachting gekozen voor de middelbare tuinbouwschool, helaas bleek je tijdens de opleiding tot hoveniers niets over vijveraanleg te leren. Hier werd wel de gave voor het ontwerpen van stijlvolle tuinen en mooie beplantingsplannen ontwikkeld. Hierin is bij meerdere ontwerp wedstrijden de 1e prijs in ontvangst genomen.   

Omdat de opleiding tuinarchitectuur te theoretisch bleek werd na het volgen van aanvullende opleidingen in waterzuivering en vijverbiologie vol overtuiging gekozen voor een baan als vijverspecialist.

 

Na drie jaar als vijverspecialist gewerkt te hebben is de overstap gemaakt naar technisch adviseur bij een leverancier voor vijvermaterialen. Hier werd bevestigd dat er bij GWW, overheden en hoveniers weinig tot geen kennis van vijverbouw en vijverbiologie aanwezig is. Daardoor werd in 2003 het besluit genomen om alle kennis en ervaring zelfstandig aan te bieden aan architecten, hoveniersbedrijven en consumenten. Al snel ontwikkelt Venhuis Zwemvijvers zich tot zwemvijver expert met een sterke focus op kwaliteit.  

 

Onafhankelijkheid, een persoonlijke aanpak en uitstekende dienstverlening zijn de succesfactoren waarmee Venhuis Zwemvijvers sindsdien een goede reputatie heeft verworven en een voorsprong heeft genomen in de realisatie van exclusieve zwemvijver projecten. 

Als dé zwemvijver expert van Nederland vertaalt Venhuis Zwemvijvers op innovatieve wijze alle wensen en realiseert de mooiste zwemvijvers op maat. 

Wij laten de tuin schitteren door in samenspraak een verrassende, stijlvolle en kraakheldere vormgeving te creëren.

Onze organisatie is hierop ingericht. We bereiken dit door vast te houden aan onze kernwaarden.

Passievol
Onze persoonlijke betrokkenheid uit zich in de liefde voor ons vak en we zijn trots op ons werk. We zijn goed in wat we doen. We hebben passie voor de natuur, ons bedrijf en onze projecten. Alle projecten worden nauwkeurig en uitsluitend met vakmensen en hoogwaardige, duurzame materialen uitgevoerd.

Eerlijk
We vinden het belangrijk dat we open zijn in wat we het beste bij uw situatie vinden passen. We denken mee met de klant en hebben een nuchtere, realistische houding. Wij zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Kortom: Wij spelen het spel volgens de regels. Wij weten dat eerlijk het langst duurt.....

Chique zonder franje
We luisteren goed naar de vraag en ontwerpen op maat. We hebben een grote passie voor de schoonheid van de bestaande (leef)omgeving. Wij gebruiken uitsluitend hoogwaardige, stijlvolle en pure producten.

Duidelijkheid
Geen fratsen, Wél Duidelijkheid!
We denken in oplossingen en zijn creatief bij het nemen van obstakels.
Ieder project krijgt professionele aandacht, wordt vooraf goed doordacht en doorgenomen. Er wordt, waar nodig, meegedacht over het gehele tuinplan en tuinaanleg.
 
In het boek “de mooiste zwemvijvers van Europa” van zwemvijver pionier Jean van Hoof, zijn maar liefst drie Venhuis Zwemvijvers geportretteerd. Dit zien wij als een bevestiging van onze missie!

 

Neem contact op