DE ZWEMVIJVER EXPERT

Zwemvijvers

Een vijver waarin gezwommen kan worden..... of een zwembad met de uitstraling van een vijver?
In 2002 hebben wij onze ervaring en ideeën over natuurlijke waterzuivering geprojecteerd op zwemwater en zijn wij tot het huidige ecologische zwemvijver concept gekomen.
Zwemvijvers zijn zwemgelegenheden welke in iedere tuin op een esthetisch verantwoorde manier geïntegreerd kunnen worden.
Zwemvijvers combineren het goede van twee werelden, namelijk het mooie van een vijver en het gebruik van een zwembad. Hierdoor ontstaat er een waardevolle toevoeging aan uw buitenleven.
Het water in een goed aangelegde zwemvijver is kraakhelder net als in een zwembad.
In een traditioneel zwembad wordt door het toedienen van chloor en zware metalen al het “slechte” gedood zodat er helder en “schoon” water overblijft. De huid, ogen en slijmvliezen raken in zo'n omgeving gemakkelijk geïrriteerd, planten en dieren kunnen er niet in leven.
Bij de ecologische zwemvijver is het precies andersom. In een zwemvijver stimuleren wij juist het goede microbiologische evenwicht zodat het slechte geen kans krijgt. Zie het als het Yakult effect.
Wij creëren omstandigheden waardoor zweefalgen en ziektekiemen nauwelijks tot geen kans krijgen. 
Deze techniek heeft inmiddels bewezen dat hij, indien hij goed is toegepast, langer dan 20 jaar zorgt voor een kraakheldere zwemgelegenheid. Dit, met een beperkt onderhoud en betrekkelijk laag energieverbruik.
Er wordt naast het zwemdeel een tweede bassin (het filterdeel) ingepast waarin substraten, natuurlijke mineralen en planten worden aangebracht. Door het zwemwater door het filterdeel te laten stromen wordt het zwemwater ontdaan van zijn nutriënten en zuiver en helder gehouden.
Omdat beide bassins op hetzelfde niveau liggen en de droog opgestelde circulatie pomp onder de waterspiegel wordt geplaatst kan er gewerkt worden met een energie zuinige, hoog rendement pomp.
Het natuurlijk zuiveren van zwemwater maakt gebruik van hetgeen de natuur ons al miljoenen jaren te bieden heeft. Het water is te vergelijken met het water in een bergmeertje.
Het water is helder omdat het de drager van leven is. Daarom is dit water zelfreinigend, verkwikkend, gezond en biedt het een heerlijke plek om bij te relaxen. Het water is zuiver en mild voor huid en natuur. Het water in een zwemvijver biedt verkoeling op een zinderende zomerdag en kan verwarmd worden tot wel 30°C.
Mensen die iedere dag een duik nemen voelen zich gezonder en vitaler.