DE ZWEMVIJVER EXPERT

Natuurbaden

Een natuurzwembad maakt in beginsel gebruik van dezelfde biologische processen als een zwemvijver.
Een natuurzwembad heeft, in tegenstelling tot een zwemvijver, als basis een solide bouwkundige constructie.
Venhuis Zwemvijvers staat bekend om de hoge kwaliteit en duurzaamheid van haar projecten. Wij kiezen hierbij altijd voor de levensduur van beton. Hetzij met gewapende prefab betonelementen of op basis van een gewapende betonvloer met gemetselde wanden. Waar nodig wordt de fundering van het natuurzwembad op hei- of schroefpalen geplaatst. Een bak van kunststofplaten, hardhout- of kunststof planken, past volgens ons niet bij een duurzaam product met een lange levensduur.

Traditionele zwembaden worden aangelegd om in te zwemmen. Buiten het zwemseizoen zijn ze nutteloos, veelal detoneren ze in de omgeving.
Natuurzwembaden kunnen daarentegen esthetisch verantwoord worden ingepast in de natuurlijke omgeving. Daardoor zijn natuurzwembaden jaarrond een waardevolle toevoeging aan de buitenruimte. Het water is verkwikkend, gezond en biedt een heerlijke plek om bij te relaxen. Het water is zuiver en mild voor huid en natuur.

Voor de circulatie van het zwemwater wordt gewerkt met energiezuinige en hoog rendement pompen. Het water in onze natuurzwembaden kan bijna jaarrond verwarmd worden, dit tot maar liefst 30 graden!

Voor de verwarming van het zwemwater gebruiken wij altijd milieuvriendelijke technieken zoals een warmtepomp op aardwarmte, of lucht - water warmtepompen. Om het groene verwarmen kracht bij te zetten, combineren wij waterverwarming veelal met een automatisch solar roldek.

De voordelen van een natuurzwembad t.o.v. een zwembad op een rijtje:

-Esthetisch fraai inpasbaar in de natuurlijke omgeving.
-Vier seizoenen mooi en bruikbaar.
-Door ons unieke concept is de aanleg kostenvriendelijk.
-Geen noodzaak tot permanent toedienen van chemicaliën.
-Geen geïrriteerde slijmvliezen en of rode ogen.
-Minder onderhoud.
-Onderhoud is kostenvriendelijk.
-Mens, dier en milieuvriendelijk.
-Interessant waterleven voor kinderen.
-Kinderen kunnen de gehele dag in het water liggen zonder last te krijgen van een droge huid of rode ogen.