Vaak genieten wij tot in de late uurtjes....
Waterpret zonder rode ogen!
Welness pur sang
Ultiem genieten!

Recensies

Door Anton Visser, Antwan Tuitotaal B.V.

Eind 2013 kreeg ik van een familie de vraag om mee te denken over de tuininrichting bij hun nieuw te bouwen ‘Droom villa’.

De tuin moest net zoals de villa tot in het kleinste detail op een hoogwaardig niveau worden afgewerkt.

Een van de wensen van de opdrachtgever was om te beschikken over een zwembad, “geen blauw bad, nee een mooi zwembad met een natuurlijke uitstraling!” 

De aanleg van een dergelijk bad vraagt om specialistische kennis en vind ik te risicovol om zelf uit te voeren. Daarom heb in mijn netwerk van collega’s rond gevraagd. Hierbij kwam via een bevriende collega al snel de naam van Dennis Venhuis van Venhuis Zwemvijvers naar boven. Na het zien van hun indrukwekkende portfolio, - waaruit bleek dat Venhuis Zwemvijvers met dezelfde passie en vakmanschap als ons bedrijf werkt, - was ik snel overtuigd.

In onze eerste telefoongesprekken, om de plannen door te nemen, merkte Dennis op dat de plaatselijke bodem gesteldheid vroeg om een flinke fundering. Door dit tijdige inzicht, konden gelijk met de heiwerkzaamheden voor de woning, 8 palen voor het natuurzwembad mee worden geslagen.

De bouw van de woning verliep voorspoedig. Omdat de oplevering van de woning naar voren was gehaald konden wij ook eerder met de tuin van start. Altijd spannend als je zaken hebt uitbesteed, ondanks dat er meerdere projecten in hun planning stonden was dat geen probleem voor Venhuis Zwemvijvers. Ze bleken zeer flexibel. Hebben lange dagen gemaakt en een paar zaterdagen doorgewerkt zodat de opdrachtgever bij de oplevering van zijn woning meteen kon genieten van zijn tuin met natuurzwembad. “Ik heb respect voor een dergelijke instelling en professionaliteit”.

Zo roemt onze klant ook onze samenwerking. “Ik heb mijn wensen aangegeven, deze zijn allemaal tot uiting gekomen en door beide bedrijven perfect tot uitvoering gebracht”.

 Kortom: “het was een mooi project en een fantastische samenwerking!”

Een droomvijver

Door A. F. van Tellingen, Eeldewolde

 Als 12 jarige jongen droomde ik er al van: een eigen zwembad in je tuin. Ik zat toen net een aantal maanden op wedstrijdzwemmen. Wat geweldig moet het zijn om de trainingsbaantjes in je eigen tuin te kunnen zwemmen en ja, de lengte van het bad moet ook 25 meter zijn. Heel vaak heb ik toen al de plattegrond van het toekomstige zwembad getekend. Zo moest het worden en iedereen die het maar horen wilde, liet ik het zien. ‘Dream on’ zou je zeggen.

Nu ruim 40 jaar verder is het dan toch werkelijkheid geworden. Precies zo als ik het vroeger had bedacht en getekend. Enkele jaren geleden deed zich de mogelijkheid voor dat ik met mijn gezin een grote kavel kon kopen, waarop wij ons nieuwe huis konden laten bouwen en de kavel was ook groot genoeg voor het zwembad van 25 meter. Het spaargeld moest er nu echt aan geloven, je leeft maar 1 keer. Dus het bad is er vorig jaar ook gekomen, helemaal super. Toch ook een verandering van het oorspronkelijk plan: het chloorbad is een natuurzwembad geworden. Nu moet je bedenken dat ik opgegroeid en grootgebracht ben met chloorwater, dus enige cultuuromslag in mijn brein was wel nodig. Maar ik ben helemaal om.

Een natuurzwembad is veel mooier en ook energiezuiniger. Ook al zwem je niet, het is altijd mooi om naar te kijken. De wind in het water, de weerkaatsing van het zonlicht, de planten, de waterjuffertjes, de schaatsenrijdertjes, de kevertjes, een solitaire kikker. Laatst kregen we moeder Eend en haar 9 kleintjes op bezoek (lastig was dit ook, want onze poezen vonden dit ook zeer interessant, het kostte ons wel enige moeite de kleintjes weer veilig naar de sloot naast ons huis te brengen).

Zitten aan het water, koffie drinken, eten aan het water, een wandelingetje rond het bad en natuurlijk zonnebaden, het kan allemaal, heel ontspannend. Het water is helder en schoon, je kan het zo drinken. Maar natuurlijk het zwemmen zelf waar het allemaal om te doen was, is prima mogelijk, er ligt een heus 25 meter wedstrijdbaan met rechte wanden van beton en keerpuntmogelijkheid. Regelmatig zwem ik nu mijn baantjes,  niet meer zo fanatiek als vroeger, maar toch, voor mijn leeftijd doe ik het nog heel aardig. Vanaf een temperatuur van ongeveer 12 0C duik ik erin (ik draag dan wel een wetsuit), dus van half maart tot eind oktober zwem ik mijn baantjes!   

Wij genieten iedere dag

Door Karin van Munster

 Wij zijn echte zwemmers, in de zomer het liefst iedere dag. Een zwembad in de tuin ? Ik moest er niet aan denken. Zo’n blauwe bak tussen het groen, ’s winters tegen een zeil aankijken en veel onderhoud voor een paar weken zwemplezier.

Maar een zwemvijver in de tuin, dat klonk heel anders.

Al snel ontmoetten we Dennis Venhuis. Geduldig legde hij uit hoe een zwemvijver werkt, met beplanting die het water fris houdt en de pomp die permanent zuurstof in het water laat circuleren. Ook al begrepen we het maar half, het leek ons geweldig. Zwemmen in je eigen tuin, zonder onderhoud. Wie wil dat niet? Samen met Dennis bedachten we hoe lang, hoe breed en hoe diep de vijver zou worden. En wat voor rand moest er omheen? Nogal bepalend. Dennis reisde helemaal met ons mee naar Zuid Limburg om in alle rust zevenentachtig soorten steen te bekijken. Uiteindelijk kozen we helemaal niet voor steen, maar voor een simpele, smalle houten rand. Hé, had Dennis dat niet al helemaal in het begin van de ontwerpfase gesuggereerd? Omdat dat het beste zou passen bij de landelijke omgeving waarin wij wonen.

Toen kwam de graver. De hele tuin overhoop. Waar waren we aan begonnen? Dennis leek in zijn element. Super geconcentreerd dirigeerde hij de graafmachine tot op de millimeter nauwkeurig langs de randen van de plek waar onze zwemvijver moest komen. We konden ons ineens niet meer voorstellen wat we ooit voor ogen hadden gehad.

Maar binnen twee weken was de betonnen bak af, lag de zwarte kunststof bekleding erin, en kregen we een beetje zicht op wat het ging worden. Prachtig namelijk!

De planten, de steentjes daartussen, het diep zwarte water dat dag en avond een vreugde in de tuin is, ook al kun je er niet altijd induiken. Er gebeurt altijd wat met zo’n vijver. De stille weerspiegeling van wolken en de lucht geven je tuin extra diepte, regen zorgt voor beweging.

Je raakt er niet op uitgekeken. En helemaal geen onderhoud? Nou, dat zou overdreven zijn. Maar gelukkig doet Dennis dat ook, als wij er geen tijd voor hebben.

Na 11 jaar nog steeds veel plezier

Door de familie Bootsma, Oosterbeek 

In 2003 kwamen wij in het buitenland in contact met het fenomeen ecologische zwemvijver.  Toen wij op zoek gingen naar meer informatie kwamen wij er al snel achter dat er bar weinig bekend was over zwemvijvers.

De enige die ons verder kon helpen was Dennis Venhuis. Het frappante was dat hij ook nog eens werd aanbevolen door een andere pionier op het gebied van zwemvijvers, uit Belgie. 

In ons eerste gesprek werd al snel duidelijk dat Dennis een vakman is. Wij gingen uit van een zwemvijver die wij op een plaatje hadden gezien, rond en organisch gevormd.

Dennis zag in, dat de beschikbare ruimte in combinatie met de hoogte verschillen in onze tuin dit niet toelieten. (Wij wonen op een hellend perceel op de rand van de Veluwe en de rijn vallei). Hij presenteerde een voorstel voor een rechthoekige zwemvijver met plantenzone en een ruim hardhouten terras. De beschikbare ruimte kon zo optimaal worden. Wij werden na het uitzetten van het plan direct enthousiast.

In het voorjaar van 2004 heeft Venhuis Zwemvijvers de zwemvijver in onze tuin aangelegd. Op verzoek  hebben zij de afwerking van de tuin samen met onze vaste hovenier uitgevoerd. Deze samenwerking verliep prettig.

Vanaf het eerste moment hebben wij in de zwemvijver gezwommen. Het vlonder terras heeft veel aantrekkingskracht. Ook als wij niet zwemmen, zitten wij vaak op het terras bij de zwemvijver, genieten Pur-sang!

Inmiddels is onze zwemvijver alweer 16 jaar oud, hij functioneert nog net zoals na de aanleg perfect. In het voorjaar bellen wij Dennis om het eerste onderhoud uit te voeren, niet omdat het noodzakelijk is, wij vinden dat gewoon prettig.

Om de bodem in de zomer ook eens te kunnen zuigen hebben wij vorig jaar de bodemzuiger aangeschaft die Dennis zelf heeft ontwikkeld, deze werkt echt super snel en eenvoudig!

Wij hebben na 16 jaar nog steeds veel plezier van onze zwemvijver. Wij kunnen u Venhuis Zwemvijvers daarom van harte aanbevelen.

Over Venhuis Zwemvijvers

Door Arjen Valk, Tuinontwerpen, Beetsterzwaag

In 2003 ben ik, Arjen Valk, benaderd om een tuinontwerp te maken, waarin een zwemgelegenheid een belangrijke functie mocht  krijgen.

Een traditioneel zwembad was een overweging, maar is al gauw een grote blikvanger wat betreft kleur en onnatuurlijke materialen in een sfeervol  tuinontwerp.

Daarom heb ik heel bewust gekozen voor een natuurlijke zwemvijver.

Het beeld van een prachtige waterpartij, waarin in kraakhelder water kan worden gezwommen, volledig opgenomen in de tuin. 

Het fenomeen natuurlijke zwemvijver was mij enigszins bekend, echter ontbrak het mij aan kennis en ervaring op dit gebied. Binnen mijn netwerk kende ik geen geschikt bedrijf voor realisatie, waarom ik dan ook op zoek ben gegaan naar een specialist.

Na kennismaking met Dennis Venhuis van Venhuis Zwemvijvers uit Terwolde, had ik een goed gevoel bij hem en vertrouwen in zijn kennis. Dennis denkt mee, geeft aandachtspunten in het zwemvijver ontwerp aan, heeft technische kennis van zaken en draagt esthetisch verantwoorde oplossingen aan.

De uitvoering van de gehele natuurlijke zwemvijver durfde ik vol vertrouwen aan Dennis over te laten. Het eindresultaat was prachtig, tot in de verfijning goed uitgevoerd, het voldeed volledig aan mijn verwachting!

“Dennis Venhuis is een specialist, dat was mij al snel duidelijk.”

Klantcontact staat hoog in het vaandel bij Dennis. Niet alleen tijdens de ontwikkeling van de vijver, maar ook wat betreft service. Na enige tijd neemt Dennis contact op met de klant om te informeren hoe de gesteldheid is van de zwemvijver en indien nodig komt hij graag langs om e.e.a. te inventariseren en, indien nodig, tot een oplossing te komen.

Onderhoud heeft een natuurlijke vijver enigszins nodig, waarin Dennis u kan adviseren en waarvoor hij aanverwante artikelen kan leveren. Te denken aan bijvoorbeeld een bodemzuiger (verwijderen alg/blad) of …...

Meerdere projecten staan inmiddels op onze naam, variërend van een ‘gemiddelde’ tot een landschappelijke tuin, waarin een prettig contact is ontstaan.

De klant, kwaliteit en service staan hoog in het vaandel bij Dennis Venhuis.

Aangezien de samenwerking soepel verloopt en de communicatie helder is, bevelen wij elkaar aan in elkaars werkgebied. Dit wat betreft verschillende grootten tuinen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een natuurzwembad of -vijver voor uw tuin?

Ook voor uw tuin kan ik Venhuis Zwemvijvers van harte aanbevelen!

 

Enkele recensies van gasten, Quinta do Retiro

( bron: Zoover)

"Ontzettend genoten van de rust, de ruimte en het ecologische zwembad zonder prikkende chloor ogen"

"Het natuurzwembad is (voor ons) uniek en is ideaal vergeleken met al die chloorbaden"

"Het zwembad is een ervaring, met vissen en kikkers. Schepnetjes mee!"

"Het terrein is in een woord schitterend: de natuur dichtbij, mooie uitzichten en het is voorzien van een schitterend zwembad" 

"We verbleven in casa Covas en er ontbreekt niets, bovendien is het schoon, evenals het ecologisch zwembad" 

"Het ecologisch zwembad is fantastisch" 

"Kinderen (14, 11 en 9) vonden, na aanvankelijke reserves, het zwembad met de vissen helemaal geweldig"

"Onze kinderen (4-6jr.) hebben zich ook uitstekend vermaakt in het prachtige zwembad" 

"Een schitterend ecologisch zwembad maakt de dag weer goed met fris kraakhelder water zonder chloor!!" 
"Onze kinderen (4 en 6) hebben zich uitstekend vermaakt in het zwembad tussen de visjes"

"De appartementen zijn uitstekend en het zwembad prachtig" 

"Het voorrecht gehad het ecologische zwembad te mogen inwijden, heerlijk water , daarna lekker lounchen"

| T. 0571-841 741